top of page

Rok 2020 aneb sezóna plná nejistot

Nikdo z nás netušil, jak zvláštní bude rok 2020. Stejně jako v roce 2018 a 2019 i letos jsme navštívili v lednu Izrael. Tentorkát však bez závodů, spíše jako menší soustředění a rodinou dovču. Na letní prázdniny jsme plánovali životní změnu, a to stěhování. Čekal nás tedy významný, ale i náročný rok. Jedním z vrcholů pro nás oba mělo být MS v dlouhém triatlonu pod hlavičkou ETU v Almere. Český pohár jsme neplánovali absolvovat celý, ale nějaké závody v hledáčku byly.

Letos jsme se dostávali do tréninku velice pozvolně. První závod jsme měli absolvovat na začátku května v italském Riccione na půlce Challenge Riccione. Následovat měl Czechman, pak možná Challenge Heillbron atd. Jenže v půlce března přišel pro všechny nečekaný zvrat... my jsme se konečně vydali na závod BBP Modřice na 10km. Pepa si stoupl na bednu a tak nějak neoficiálně jsme si zahájili letošní závodní sezónu... zahájení se však záhy změnilo v jakousi nejistotu, co bude. Většina lidí nevěřila, že by COVID-19 mohl natropit toliko změn.

Náš tréninkový plán se změnil v "pohodové sportování a trénování"... ano, vlastně se nám to i líbilo a tak nějak "hodilo do krámu". Jak se postupně vyvíjela situace a rušily se závody, čas letěl a my jsme byli stále v režimu závodního spánku. Čas jsme využívali na rodinné sportování, práci na domě a já i na příležitostnou modelku :) Stále jsme ani nevěděli, zda se uskuteční zářiové Almere. V květnu jsme začali řešit, že už bysme měli začít pořádně trénovat na první větší závod - na MČR Moraviaman. Ten se nakonec také zrušil. Na konci května k nám dolétla zpráva o zrušení MS v Almere...

Takže co teď?

Dnes je půlka června a Pepa se chystá v sobotu odstartovat první triatlonový závod v roce 2020. A sice v rámci Kepák Jihomoravské triatlonové ligy Xtrail v Jedovnicích.

Společně pak vyrazíme 28.6. na olympijský triatlon ve Žďáře. Následovat bude 1.8. Hosťeradský triatlon pro Pepu a Slovakman v mém případě... na konci srpna pojedeme MČR ve středním triatlonu Pilman a poté budou v září následovat další závody z Českého poháru. Snad na podzim vyrazíme také někam do teplých krajin.

Recent Posts
bottom of page