top of page

Sportovní dovolená na běžkách

Každý rok jezdíváme s Pepou na zimní týdenní soustředění na bězky (poslední dva roky do Rakouska). Letos jsme se po dlouhém zvažování rozhodli vyrazit alespoň na 4 dny do Nového Města na Moravě. Rychle jsme ještě zrealizovali dlouho plánovanou koupi dětského sportovního vozíku Chariot, domluvili dědu a vyrazili na výlet.

Některé tréninky jsme absolvovali společně s Lucinkou ve vozíku (několik desítek kilometrů), na jiné jsme pověřili na hlídání dědu.

Na vozík jsme měli půjčené lyže, ty se nám však nepodařilo přidělat (omylem nám dali lyže na starší model) a tak jsme na vozíku museli nechat kola. Ideální je s vozíkem jezdít skate (technika dva-jedna, při technice jedna-jedna je jízda trochu cukavá). Na klasiku je jízda cukavá, při jízdě soupaž ale prohlém není. Předpokládám, že pokud by byly místo koleček namontované lyže, vozík by měl pravděpodobně o dost menší odpor. Problém nedělala ani jízda z kopce (odzkoušena rychlost 30km/hod), vozik byl stabilní a neměl tendenci i při větších rychlostech zklouzávat do stran.

A co na vozík říkala Lucinka? Pro ni byl vozík zřejmě také komfortní, vydržela v něm při jízdě spinkat i přes dvě hodiny :)

Další výhodou bylo to, že když měl vozík Pepa (asi 80% tréninků) jeho tempo se srovnalo s mým a nemusel na mě čekat :)

IMG057.jpg
P1010303.JPG

672.jpg
prvni_zkouska_voziku.jpg
683.jpg

Recent Posts
bottom of page