top of page

Sezóna 2017 - jaká byla?

Pokud mohu říct ze svého pohledu tak bych řekla, že pro oba byla úspěšná. Na druhou stranu rezervy stále jsou a potenciál se zlepšovat také :)

Přežili jsme celou sezónu bez zranění a to je první velice důležitá věc (už z principu, že to tělo nehuntujeme více než je zdrávo a nemá za potřebí nám dávat signál, že se mu něco nelíbí). Oba jsme závodili o sto šest, což nás baví. Snažili jsme se ji naplánovat tak, aby byla jistým kompromisem, ale zároveň, abysme si oba splnili svůj plán. Pepa chtěl bodovat v Českém poháru v dlouhém triatlonu, uspět na MČR v dlouhém triatlonu, uspět v AG na Mistrovství Evropy a absolvovat co možná nejlépe závody v Challenge sérii.

Já jsem se opět vydala cestou PRO kategorie s cílem uspět a bodovat co možná nejlépe v Challenge sérii.

Některé závody jsme absolvovali spolu (Rimini, Salou, Palava Race, Praha, ME Almere), na nějaké jsme si dělali navzájem doprovod (Slovakman, Regensburg, Wallchsee, sprinty a olympijske v ČR) a nějaké jsem jela sama (Venice, Mallorca, Sardinia). Druhá polovina sezóny nás ale asi oba začla tím doprovázením (a jinými mimosportovními povinnostmi) dost zmáhat. Přece jen jsme byli každý víkend pryč a ono to balení, cestování, brzké vstávání, řízení v noci, hlídání, fandění atd. dost vysiluje. Byli jsme unavení a už mi bylo jasné, že to úplně ideální plán nebyl. Spolu v kombinaci s chladným a deštivým počasím v srpnu/září se to na nás projevilo nachlazením. Závody tedy v tomto období nebyly výkonově podle našich představ. Pepa ukončil sezónu na ME v Almere na začátku září, já na Challenge Sardinia na konci října.

A výsledky?

Pepa se stal mistrem Evropy v jeho AG v dlouhém triatlonu, skončil celkově na 8.místě v ČP a na 3. místě v kategorii. Na MČR v dlouhém triatlonu byl na 4.místě. Na závodech Challenge série se kromě Salou, kde si vybral smůlu v podobě defektu na kole, vždy umístil v AG na bedně.

Simona zajela na všech závodech TOP10 - na dvou dlouhých Challenge závodech dvě 2. místa, na ME v Almere byla na 6, místě, na všech půlkách pódiová umístění (4.-10.místo). Půlku Pálava race, která patří do ČP vyhrála a stejně tak vyhrála i další závody (olymp/sprint), na kterých v ČR startovala. Poprvé také měla DNF, tedy nedokončený závod (půlka Challenge Wallchsee - déšt, zima...prochladnutí).

Nyní už začínáme pomalu ale jistě plánovat sezónu další :)

Na závěr bysme rádi poděkovali vám, našim fanouškům, za podporu. Stejně tak patří velké dík i našim sponzorům!

Recent Posts
bottom of page