top of page

Slovakman - 4. místo pro Pepu

Na start Slovakmana se postavil jen Pepa. Simona zde nezávodila, protože se chystá na Ironman Kalmar (18.8.) a tak se na Pepu přijela v rámci tréninku, alespoň podívat na kole. Skoro by se dalo říct, že je to již tradice a i letos přilákalo závodníky na Slovensku pekelné vedro. Pepovi zde však tratě sedí a i přesto, že tropy na závod rozhodně nemusí, podařilo se mu zde mezi kompletní českou špičkou závodníků na dlouhé distance obsadit díky nejrychejší cyklistické části 4. místo.

Na plavecké části se Pepa nějak nezvládl zachytit čelní skupiny a z vody vylézal s několika minutovou ztrátou na 8. místě. Na cyklistice se snažil toto manko dohnat a na cca 90. km se mu podařilo skupinku (kromě Tomáše Řenče) sjet. Nějakou dobu jel v kontaktu, ale asi 40km před cílem se rozhodl společně s Davidem Jilkem ujet skupině a vytvořit si náskok na běh. Uvědomoval si běžecké kvality svých pronásledovatelů a tak nebylo na co čekat. Na běh se vydával na druhé pozici za vedoucím Tomášem Řenčem, který byl v tu chvíli o parník před ním :) Běh byl ve vedru tradičně peklo. Až do poslední chvíle musel bojovat a ani na chvíli zvolnit, protože měl po celou dobu za zády Lukáše Slatinského, který jej pěkně proháněl. Naštěstí i ten už měl vedra plné zuby a Pepovi se ho podařilo nakonec udolat :)

V koněcném pořadí bral Pepa tedy 4.místo v čase 8:54:53 (1. Tomáš Řenč, 2. Honza Oppolzer, 3. Petr Vabroušek 5. Lukáš Slatinský). Na třetí přičku mu chybělo pouze 48s což je škoda, ale na druhou stranu každý dlouhý triatlon pod 9 hodin se počítá.

Recent Posts
bottom of page